Chocolademuffins (voor 6 stuks)

Benodigheden : 90 gram zelfrijzende bloem,1snuifje zout,1 eigeel , 2 eiwitten, 125 ml
melk , 40 gram gemolten boter , 2 grote soeplepels cacao , 25 gram
griessuiker , 25 gram bruine suiker.

Bereiding :Meng in een kom bloem ,eigeel,zout en de suikers .
Voeg de gesmolten boter en de melk toe en meng alles tot een glad deeg.
voeg de cacao toe , klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het
deeg .

Bakken :Verdeel het deeg in een ingevette muffinvorm of in kleine papieren
cakevormpjes, ongeveer voor 2/3 vol,en laat bakken in een voorverwarmde
oven van 200 graden gedurende 20 minuten
Haal de muffins uit de oven,laat ze enkele minuutjes staan,haal ze uit vorm en laat ze verder afkoelen .

Scones:

500 gr.bloem
25 gr.bakpoeder
125 gr.boter (fris uit de koelkast)
225 gr.melk (koud)
100gr.fijne suiker
1 eierdooier
snufje zout

BEWERKING

Bloem en bakpoeder enkele malen samen ziften (zout toevoegen)
Boter in kleine blokjes gesneden toevoegen aan de bloem
Suiker in de melk oplossen
Eierdooier toevoegen aan de melk-en suikeroplossing
Het vocht toevoegen aan de bloem + bakpoeder en botermassa
Deeg vormen
Deeg uitrollen en rondjes uitsteken met een diameter van 6cm(10min.laten rusten)
Afbakken op 250 ° C ongeveer 10 à 12 min.
Op een rooster leggen
Warm of licht warm opdienen met rode confituur of / en room

(persoonlijk verkies ik deze met jam en licht opgeklopte room)